Uitnodiging NAM

ASSEN – Op 6 mei stuurde de NAM een uitnodiging naar alle eilander postadressen voor twee informatiebijeenkomsten over de NAM-plannen op Ameland.

De tekst van de brief:

"Geachte bewoners van Ameland,

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft plannen voor nieuwe gaswinningactiviteiten op Ameland. Het gaat om 3 (mogelijke) gasvelden die vanaf het eiland Ameland worden aangeboord en later in productie worden genomen. Die gasvelden liggen op 3 km diepte vlak bij de Ballumerbocht en Buren. Deze plannen worden door de NAM Wadden II genoemd. Wadden II is een vervolg op Wadden I; de huidige gaswinning vanaf de locaties Moddergat, Lauwersoog en Vierhuzen in de gemeenten Dongeradeel en De Marne.

De NAM wint al circa 25 jaar aardgas vanaf twee locaties op en bij Ameland: Ameland-Oost (nabij Het Oerd) en Ameland-Westgat (het productieplatform in de Noordzeekustzone ten noordoosten van Ameland).

Wij vinden het als bedrijf belangrijk om onze plannen in een zo vroeg mogelijk stadium met u te bespreken, daarom zullen wij twee informatieavonden organiseren.

Naast een algemene introductie, het vertonen van de bedrijfsfilm ‘Aardgas’, zal er worden ingegaan op de voorgenomen plannen.

De avonden zullen worden gehouden op maandag 18 mei 2009, in Restaurant De Boeg, gelegen aan de Klein Vaarwaterweg 114 te Buren. En op maandag 25 mei 2009 in De Wijde Blik (Camping Roosdunen), gelegen aan de Strandweg 20 te Ballum. De avonden zullen beginnen om 19.30 uur en u bent van harte welkom!

Vragen
Indien u niet in de gelegenheid bent om bij een van de informatieavonden aanwezig te zijn maar wel vragen heeft over onze plannen kunt u contact opnemen met de heer J. Spijkerman van de NAM afdeling Vergunningen en Grondzaken, via telefoonnummer 0592-362460.

Met vriendelijke groeten,

Nederlandse Aardolie Maatschappij BV

Hans Jansen
Manager Communicatie & Externe Relaties"

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *