Uit het archief: september 1992

HOLLUM – Nieuws van 20 jaar geleden, opgeduikeld uit het archief. Regelmatig kunt u dat oude nieuws tegemoet zien: nieuws om je over te verwonderen, nieuws om te constateren dat we niets geleerd hebben, nieuws om te tonen dat we wel degelijk iets hebben opgestoken van de gebeurtenissen uit voorgaande jaren.

September 1992

  • De Gemeente Ameland is tegen uitbreiding van recreatieterrein De Holm BV. College is niet niet tegen vervanging van een aantal stacaravans door bungalows.
  • De kampeerdersverengiging Boomhiemke wil weten hoeveel caravans geofferd worden ten faveure van bungalows.
  • De dode vrouwtjesdas die was uitgezet op landgoed Eerde in het Overijsselse Ommen is op het strand van Ameland dood teruggevonden. Men vermoedt dat het dier, dat op het landgoed was uitgestorven en met vier soortgenoten was uitgezet, in een kanaal is verdronken en naar de zee is afgedreven. 
  • De gemeente gaat akkoord met vervanging van kampeereenheden op camping Koudenburg door bungalows.
  • Het college van B&W wil geen personeelsappartementenverblijf bij het horecabedrijf van Cor Overwijk.
  • Visserijminister Piet Bukman wil binnen vijf jaar een einde maken aan de schelpdierenvisserij op alle droogvallende platen.

Mocht er nog iemand foto’s van bovenstaande nieuwsfeiten hebben, dan plaatsen we die er graag bij.

>>> tik Uit het archief in bij ZOEKEN om meer uit het archief te lezen

Linnenkast

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *