Uit het archief – januari 1996

HOLLUM – Nieuws van 20 jaar geleden, opgeduikeld uit het archief. Dat oude nieuws kunt u regelmatig tegemoet zien onder het mom "Oäd nijs is ok Nijs": nieuws om je over te verwonderen, nieuws om te constateren dat er niets nieuws onder de zon is, nieuws dat laat zien dat we wel degelijk iets van de gebeurtenissen uit voorgaande jaren hebben opgestoken.

Januari 1996

 • Het inwonertal groeide in 1995 met 33 mensen en steeg naar 3411.

   
 • RTL-ster Irene Moors werd op het eiland gesignaleerd. Ze bezocht onder meer discotheek Westend in Hollum, omringd door drie ‘kleerkasten’.

   
 • Nes en Buren kregen twintig jaar geleden te maken met een stroomstoring en zaten anderhalf uur in het donker. Het kwam door overbelasting van het net, als gevolg van toenemend aantal vakantiebungalows an appartementen.

   
 • Ameland leek wel een Oostenrijkse wintersportplaats: er lag een dik pak sneeuw en er werden de ski’s voor het langlaufen verhuurd: ze vlogen de deur uit.

   
 • Lage waterstanden veroorzaakten begin 1996 vertragingen met de veerboot. Boten kwamen te laat aan en sommige vaarten vielen uit.

   
 • Subtropisch zwemparadijs Tropica Ambla gaat in 1996 niet meer open, melden de zes aandeelhouders Klein Vaarwater, Duinoord, Antoon Schols, Hotel Nobel, Amelander Kaap en Wagenborg passagiersdiensten. Het bad staat te koop, want de exploitatie kan niet sluitend worden gemaakt. Het bestuur heeft een aanvraag uitstaan bij de gemeente om de bestemming van het complex te wijzigen en er een discotheek of theater van te maken.

   

  Mocht er nog iemand foto’s van bovenstaande nieuwsfeiten hebben, dan plaatsen we die er graag bij.

  ⇒ tik Uit het archief in bij ZOEKEN om meer uit het archief te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *