Twintigste Rondje Ameland

HOLLUM – Nog een paar dagen en dan gaat de inschrijving voor Rondje Ameland 2016 open. Het is de twintigste keer dat de wandeltocht wordt georganiseerd.

Rondje Ameland is een monsterwandeling van bijna 50 kilometer. Het eerste officiële en georganiseerde Rondje Ameland werd in 1997 door tien Amelanders gelopen. Het was de start van een jaarlijks terugkerend evenement dat in juni plaatsvindt. Honderden wandelaars starten bij het krieken van de dag om aan het begin van de middag te finishen in het centrum van Hollum.

Editie 2016 is op 4 juni. Er zijn nog zeker zes maanden om te trainen.

Rondje Ameland, elk jaar zo ongeveer de zelfde route en toch elk jaar anders. Door de weersomstandigheden, andere evenementen, werkzaamheden aan de dijk, werkzaamheden op het strand, lepelaars die bij Ballum in het water staan. Rondje Ameland is een niet te missen wandeltocht, een monument op sportief Ameland.

Inschrijven kan na 1 januari op www.rondjeameland.nl

⇒ lees hier over de pioniers van Rondje Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *