Laatste tussenstand provincie Friesland: 20 duiklocaties en 3210 duikers

HOLLUM – Op de eerste dag van het nieuwe jaar trotseren naar verwachting ruim eenenvijftigduizend helden op 139 duiklocaties de koude Hollandse wateren. Of het nu gaat om een zeeduik of rivierduik, ook voor 2016 lijkt het enthousiasme voor een frisse start van het nieuwe jaar overweldigend. In Friesland duiken 3210 mensen op 20 locaties het water in.

Over de Nieuwjaarsduik

De Nieuwjaarsduik werd voor het eerst uitgevoerd in 1960 door Ok van Batenburg. Sindsdien vindt de Nieuwjaarsduik plaats op een groot aantal locaties in heel Nederland en zelfs in het buitenland.

Amelander Nieuwjaarsduik

De Amelander Nieuwjaarsduik is op het Hollumer badstrand. Om 11.00 duiken  ruim driehonderd mensen het water van het Amelander gat in. Op het strand staan 600 fans met hun jassen aan en dassen om te kijken hoe ze in het ongeveer tien graden koude water springen.

Serieuze duik

De eerste editie Amelander Nieuwjaarsduik vond plaats in 2005. Het aantal deelnemers was vijftig. Dat is in de loop der jaren gegroeid tot meer dan driehonderd. De Amelander Nieuwjaarsduik heet het predicaat ‘Serieuze duik’ van Unox. Deelnemers ontvangen een Unox muts, een herinneringsvaantje en een kom snert. Ameland Actief, de organisator van het evenement, geeft ook een medaille en een miniatuurflesje nobeltje aan alle deelnemers.

lees hier over de Amelander Nieuwjaarsduik

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *