Twintig jaar strandwacht in Buren

BUREN – Chris Oosterink loopt voor het twintigste jaar als strandwacht over het brede strand van Buren. Zijn maten Vincent van Onna en Roel van Maasakker vonden dat een reden om de pers uit te nodigen om hun makker in het zonnetje te zetten. Omrop Fryslân belde met de strandwacht en had hem in de uitzending en De Krant van Ameland schoof op het strandstoeltje aan om de 43 jarige gymleraar te bevragen over zijn vakantiebaan.

Chris Oosterink uit Oosterbeek kwam in 1988 voor het eerst naar Buren. Hij volgde de KALO opleiding tot gymleraar die toen nog in Arnhem was en samen met zijn tweelingbroer reageerde hij op een advertentie. “Dan kom je hier en dan is het super.” Daarom kwam hij elk jaar terug. Zijn broer komt dit jaar voor het eerst niet naar Ameland. Chris leeft een week of twee in het strandwachtershuisje en op het strand. Hij en zijn twee maten, die ook in het bewegingsonderwijs zitten, zijn in dienst van de gemeente en worden betaald door Klein Vaarwater. Vincent is al negen jaar collega-strandwacht en Roel alweer acht jaar. “Het zijn allemaal vrienden die het leuk vinden om hier te werken,” zegt Oosterink.

meer over de strandwacht in Krant nummer 20

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *