Il Vulcano blijft pizza's spuwen tijdens stroomstoring

door Remco Visser

HOLLUM – Tijdens de warme zomeravond van maandag 28 juli werd een groot deel van Ameland getroffen door een stroomstoring die enkele uren duurde. Brand in een transformatorhuis aan de Verbindingsweg tussen Hollum en Ballum bleek de oorzaak van de storing, die veel bewoners, gasten en bedrijven van Ameland trof.
Nadat de gealarmeerde brandweer van Hollum ter plaatse was bleek al snel dat het om een grote storing ging. Verschillende restaurants sloten daarop hun deuren omdat er bij gebrek aan stroom niet meer in de keukens gewerkt kon worden en dranken niet meer gekoeld konden worden geserveerd.
Bij Pizzeria Il Vulcano aan de Schoolstraat in Hollum ging men niet bij de pakken neer zitten. Met man en macht werd er naar een oplossing gezocht om toch een overheerlijke pizza te kunnen bakken waardoor de gasten niet teleurgesteld huiswaarts hoefden te keren. De bedrijven Nagtegaal & Nagtegaal en Faber & Wijnberg sloegen de handen ineen en binnen een half uur kreeg Pizzeria IL Vulcano een eigen stroomopwekker naast de zaak. Hierdoor kon de oven weer op temperatuur gebracht worden en daardoor de pizzabakkers weer aan de slag. Verschillende buren schoten te hulp met kaarsen en theelichtje en zo werd het een sfeervolle avond in Pizzeria Il Vulcano.
Echter toen de ‘hulpverleners’ een welverdiend biertje kregen aangeboden van Otto en Rinske, bleek dat het bier van de tap te lauw geworden was om met smaak te drinken. Oplossingsgericht snelde Otto de Jong naar de koelcel en toverde daar een kratje met heerlijk koud bier uit vandaan dat de bijnaam ‘Calamiteiten bier ‘ mee kreeg. Tot laat in de avond was de stroomstoring onderwerp van gesprek aan de bar van de Pizzeria Il Vulcano.
Foto Egbert Reining

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *