Tweede seizoen voor De Oertocht

LEEUWARDEN – Op dinsdag 3 september, 17:35 uur is deel twee van de serie van ‘De Oertocht’ te zien op Omrop Fryslân: een bijzondere samenwerking tussen Omrop Fryslân en Wagenborg Passagiersdiensten. Jaarlijks maken bijna 2 miljoen reizigers gebruik van de veerdienst van en naar Ameland en Schiermonnikoog. Hoe vervolgen zij hun reis als ze de overtocht hebben gemaakt? Deze vraag staat centraal in deze tweede serie.

Begin dit jaar zijn de opnames voor de zestien nieuwe afleveringen gestart. De eerste serie, die in 2017 te zien was, speelde zich voornamelijk af achter de schermen van de veerdienst. In de nieuwe afleveringen ziet de kijker wat reizigers gaan doen nadat zij van boord stappen op het vaste land of op één van de Waddeneilanden Schiermonnikoog of Ameland.

In de eerste aflevering van het tweede seizoen staat de vaargeul tussen Ameland en Holwerd centraal. De kapiteins van Wagenborg Passagiersdiensten en Rijkswaterstaat komen aan het woord over de huidige situatie van de geul en het onderzoek naar een eventuele tweede bochtafsnijding. Verder volgt de serie onder andere Hollumer Sven Drost tijdens zijn verhuizing naar Leeuwarden en het Noord Nederlands Orkest dat zich opmaakt voor een concert op Schiermonnikoog.

"Op de boot vraag ik me altijd af wat mensen van plan zijn en waarom. Met mijn camera in de hand kom ik daar gek genoeg makkelijker achter dan zonder. Ik ben heel tevreden met het resultaat”, zegt filmmaker Herman Zeilstra over de serie. ‘De Oertocht’ is vanaf 3 september iedere dinsdag om 17.35 uur te zien op Omrop Fryslân.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *