Tweede Oerdrit was top!

HOLLUM – Ameland Vertel! en Strandexpress hebben hun tweede Oerdrit erop zitten. Ook deze, was net als die in juni top! De Oerdrit is een tocht over strand met de Strandexpress, vanaf strand Ballum naar de Ho'n. Aan het begin van de rit vertelt Pieter Jan Borsch over het fenomeen Oerdrit en hoe de Hollumers, Ballumers, Nessemers en Buremeers zo elk hun eigen gewoonten hadden. Dan start Piet van Tuinen de trekker die de Strandexpress naar de Ho'n trekt. 

Daar wacht de deelnemers koffie, thee, limonade en ontbijtkoek met roomboter en een verhaal. Eerst wordt uitgebreid genoten van het oostelijke puntje van het eiland en dan steekt verteller Aukje van Dijk van wal. Ze vertelt het verhaal over Rixt en Sjoerd, maar dan vanuit de dominee die in Rixt een van zijn schapen ziet die hij moet hoeden. Na het Ho'n-avontuur gaat de strandbus naar paal 21. Onderweg speelt de trekharmonica en klinkt het 'Dat is ons eiland'. 

Bij paal 21 vertelt Selma Dubbeld waarom die plek ook wel 'Lourdes op het Oerd' wordt genoemd. Het heeft te maken met hout, met 'hoät op strân!'. 

Drie uur later stapt het gezelschap bij Strand Ballum weer uit de bus. Oerdrit nummer twee zit erop en het was weer een fantastische tocht.

De derde en voorlopig laatste Oerdrit is op 25 augustus. Het vertrek vanuit strand Ballum is dan 10:30 uur.

Boeken kan bij de Strandexpress en bij VVV Ameland.

de website van de Strandexpress is via deze link te vinden bij de S van Strandexpress

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *