Tweede Oerdrit op programma

HOLLUM – De eerste Oerdrit van een serie van drie was top! De Strandexpress reed met een volle kar naar de Ho'n en terug, terwijl er onderweg zo nu en dan werd gezongen onder begeleiding van trekzakmuziek en er drie keer een verhaal werd verteld. Bij Strand Ballum vertelde Pieter Jan Borsch van Ameland Vertel! als eerste, over het fenomeen 'Oerdrit'. Op 28 juli is de tweede Oerdrit. 

Op de Ho'n was gelegenheid om te genieten van de uitzonderlijke plek. Ook was dat de plek van het verhaal van Aukje van Dijk van Ameland Vertel! Ze vertelde niet de klassieker van Rixt van het Oerd, maar het verhaal van de dominee die zich het lot van Rixt aantrok. 

Op de rit van de Ho'n richting westen werd halt gehouden ter hoogte van paal 21. Daar vertelde Selma Dubbeld, ook van Ameland Vertel!, waarom die locatie ook wel 'Het Lourdes van het Oerd' wordt genoemd. Het is een waargebeurd verhaal over eilanders en hun jutterskoorts.

Het filmpje hieronder geeft een impressie van de eerste Oerdrit met de Strandexpress, Ameland Vertel! en speelvrouw. Op 28 juli en 25 augustus zijn er nog twee Oerdritten, volgens hetzelfde recept.

Boeken kan bij de Strandexpress en bij VVV Ameland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *