RSS
Zoeken

Stichting wil muziekinstrumenten redden

Geplaatst op: 24 juli 2019 - Categorie: Kunst & Cultuur

NES – Albert Huizeling uit Nes heeft een stichting opgericht die oude muziekinstrumenten en bladmuziek voor afdanken wil behoeden. Stichting ALHUI wil daarmee de muziekcultuur en fanfareorkesten, brassbands en harmonieën in de provincie beschermen.

Veel van de orkesten en muziekverenigingen in Friesland zijn gestopt door vergrijzing en vermindering van ledental, stelt initiatiefnemer Huizeling en voorzitter van de club. Dat wil Stichting ALHUI juist voorkomen door oude instrumenten op te knappen en te bespelen. “Het is zonde dat instrumenten niet worden onderhouden en verstoffen, waardoor ze na jaren liggen niet meer goed bruikbaar zijn.” Stichting ALHUI wil de bladmuziek uitlenen aan huidige en nieuwe muziekverenigingen. “Friesland heeft een rijke historische muziekcultuur en dit willen wij met onze Stichting ALHUI behouden.”

Huizeling stuurde de Friese politiek een brief met de vraag om politieke en financiële steun.
Stichting ALHUI is in maart 2018 opgericht. De stichting hoopt snel de eerste gebruikte instrumenten te kunnen bemachtigen om ze daarna zo snel mogelijk nieuw leven in te kunnen blazen.
 

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?