Twee Friezen in Holland Heineken House

DIEMEN – De Olympische Spelen komen steeds dichterbij. De crewleden voor het Holland Heineken House Londen 2012 kunnen bijna niet wachten om deze zomer aan de slag te gaan. Uit ruim3.400 aanmeldingen zijn er door een uitzendbureau in totaal 270 kandidaten uit het hele land geselecteerd, waarvan twee uit Friesland. Deze week kwam de voltallige crew voor het eerst bij elkaar in de Amsterdamse Heineken Music Hall. Daar mochten ze alvast hun outfit passen, konden ze met elkaar kennismaken en kregen ze te horen wat hen over een paar maanden te wachten staat.

Van de twee crewleden uit Friesland is Nienke van Soest uit Leeuwarden er een. “Ik heb tussen mijn school en een stageperiode komende zomer niets te doen. Die tijd wilde ik graag nuttig en origineel opvullen. Vandaar dat ik me heb aangemeld voor het Holland Heineken House. Dat is een kans die je over het algemeen maar één keer in je leven kunt pakken. Ik ben daarom zeer blij dat ik ben geselecteerd. Ik heb de nodige horeca-ervaring. Ik studeer nu aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden en bezit al een diploma van de Middelbare Hotelschool. Daarnaast werk ik regelmatig als horecamedewerker in het Abe Lenstra Stadion en Thialf in Heerenveen. Ook speel ik hockey. Dus sport en horeca-ervaring komen prima samen in Londen. Ik verwacht er hard te moeten werken, maar ook heel veel sfeer en gezelligheid.” 

Optredens en leuke activiteiten

Het Holland Heineken House staat vooral bekend om de medaillehuldigingen van de sporters en optredens van artiesten. Zowel ’s avonds, maar ook overdag is er van alles te doen. Zo kunnen alle belangrijke sportwedstrijden worden gevolgd via tv-schermen en zijn er leuke activiteiten van sponsoren en sportbonden. Daarnaast zijn er winkels, diverse eetgelegenheden, maar ook atletenruimtes, ontvangstruimtes voor sponsoren, mediafaciliteiten en voorzieningen voor ‘gastheer’ NOC*NSF en organisator Heineken. Het ‘nationale huis’ is dit jaar gevestigd in Alexandra Palace in Noord-London op amper 20 minuten reizen met metro of trein van het Olympisch Dorp. 

Bron: Randstad Nederland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *