Tussen Slik & Zand

AMELAND – Op zaterdag 19 oktober organiseert Stichting Sportpromotie Ameland de derde editie van het wandelevenement Tussen Slik en Zand. Wandelen over Ameland tussen wad en Noordzee met afwisselende routes van 10, 17 en 25 km. Wandelaars maken deze dag onderdeel uit van het Wadden Werelderfgoed.

Al 1000 wandelaars hebben zich ingeschreven. Dat kan via de website tot uiterlijk een week voor het evenement. De deelnemerslimiet is dit jaar gesteld op 1750 wandelaars.

Natuurcentrum in route

Dit jaar is het Natuurcentrum opgenomen in de routes. Aan het eind van de wandeltocht is er nog veel meer informatie op te snuiven in dit moderne kenniscentrum.

De inschrijving is inclusief een bootvoucher voor personenvervoer Holwerd-Ameland vv. Deelnemers die op Ameland wonen of een adres op Ameland opgeven krijgen geen bootvoucher maar korting.

De werelderfgoed gidsen van de Waddenvereniging en het Natuurcentrum staan aan het eind van de wandeltocht op 19 oktober voor u klaar om vragen te beantwoorden en geheimen te ontrafelen.

Leden Waddenvereniging krijgen korting. Wie lid is of wie aangeeft lid te willen worden van de Waddenvereniging krijgt bij de aanmelding via het inschrijfformulier van Tussen Slik en Zand 5 euro korting op het inschrijfgeld. Wel even lidmaatschapsnummer bij de hand houden. Wie voor minimaal 1 jaar lid wordt van de Waddenvereniging krijgt maar liefst € 10,00 korting op het inschrijfgeld.

Routes

De routes van Tussen Slik en Zand 2013 van 10, 17 en 25 km staan beschreven in het routeboekje dat elke deelnemer bij aanmelden op Ameland krijgt. De zogenaamde erfgoedbakens, die onderweg zichtbaar zijn d.m.v. wimpels, staan hierin ook beschreven. Verder worden alle routes aangegeven met routebordjes. Op de dag zelf kan men altijd nog wisselen van afstand. De splitsingen van de routes zijn onderweg duidelijk aangegeven. Het routeboekje zal weer worden voorzien van een stempelkaart.

Bezoek aan de Eendenkooi

Tijdens de wandeling op de 17 en 25 km route komen de wandelaars aan de oostkant van het eiland langs de Nassaukooi. Deze is in 1705 in opdracht van Prinses van Oranje Nassau Amalia van Anhalt Dessau aangelegd. Op de zondag na het evenement kan men nader kennismaken met deze bijzondere plek door middel van een excursie. Om 10.30 uur op zondag 20 oktober start de excursie vanaf het Kooikershuus. Op vertoon van uw deelnamebewijs krijgt u ook hier korting en betaalt u slechts € 2,50 i.p.v. € 5,25. U kunt zich ter plaatse aanmelden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *