Tussen Slik en Zand afgelast

NES – De vergunning was al verleend, maar in de afgelopen raadscommissievergadering zei burgemeester Leo Pieter Stoel het al: na de persconferentie van 13 oktober wordt het al dan niet doorgaan van wandelevenement Tussen Slik & Zand opnieuw beoordeeld. Die beoordeling valt negatief uit: Tussen Slik & Zand 2020 gaat niet door.

De gemeente verleende op 25 september de vergunning aan het wandelevenement. Volgens de toen geldende noodverordening had het door kunnen gaan maar met de striktere regels sinds 14 oktober 2020 past het niet meer. Over twee weken wordt bekeken of de maatregelen strenger worden, blijven zoals ze nu zijn of dat ze versoepelen. Alles hangt af van de beweging van de besmettingscijfers. Voor Tussen Slik & Zand komt dat weegmoment te laat: het evenement is al op 24 oktober.

Naar aanleding van het wel door laten gaan van de Vuurtorentrail begin oktober, barstte er een lawine aan comentaar los op sociale media. Velen waren het niet met de beslissing van de gemeente eens om de verleende vergunning gestand te doen.

lees hier Vragen over Vuurtorentrail 2020

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *