Tussen Slik en Zand 2015 en verjaardag van de Waddenvereniging

NES – De vijfde editie van het wandelevenement Tussen Slik en Zand was op zaterdag 17 oktober. Stichting Sportpromotie Ameland had met de verschillende partners een mooi programma en aantrekkelijke routes voor het wandelevenement tussen Wad en Noordzee samengesteld. De nadruk ligt bij dit wandelevenement op de bijzondere natuur- en cultuurwaarden van dit unieke gebied met dit jaar het thema 'Proeven van het Werelderfgoed'.

Stichting Sportpromotie Ameland werkt samen met de Waddenvereniging bij de organisatie van Tussen Slik en Zand. Met de Waddenvereniging heeft de organisatie van Tussen Slik en Zand een belangrijke partner gevonden die al jaren bezig is met bescherming en behoud van Waddenzee Werelderfgoed.  

Waddenvereniging 50 jaar

Het begon met plannen over inpoldering van de Waddenzee onder Ameland … een 16-jarige jongen uit Kortenhoef. Deze Kees Wevers hoorde begin jaren ’60 over de plannen van de overheid om twee dammen naar Ameland aan te leggen. In die tijd was de Waddenzee voor een heleboel mensen nog een waardeloze moddervlakte. Lastig, omdat hij twee keer per dag droogviel en gevaarlijk om te varen als je het gebied niet goed kende. Ingepolderd kon het van nut zijn voor landbouw, militaire oefeningen of bloembollenteelt. Kees Wevers had als wadloper kennis gemaakt met het wad. Hij liet het er niet bij zitten en schreef een ingezonden brief naar wat dagbladen om tegen dit onzalige plan te protesteren. Enthousiaste natuurliefhebbers, bewoners van het waddengebied en biologen schaarden zich achter Kees Wevers en keerden zich fel tegen de aantasting van dit unieke gebied. Zo werd op 17 oktober 1965 de Waddenvereniging opgericht in Harlingen en kreeg zij de officiële naam Landelijke Vereniging tot Behoud van de Waddenzee.

De vijfde editie van Tussen Slik en zand is extra feestelijk met de viering van 50 jaar  Waddenvereniging. 

50ers vieren mee

Alle deelnemers van Tussen Slik en Zand 2015 die geboren zijn in het oprichtingsjaar1965 ontvingen op vertoon van deelnamebewijs en identiteisbewijs bij de stand van de Waddenvereniging op het Kerkplein een leuke verjaardagsattentie van de Waddenvereniging. Deelnemers die geboren zijn op 17 oktober 1965 werden extra in het zonnetje gezet tijdens Tussen Slik en Zand. Alvast van harte gefeliciteerd.

Anja Brouwer maakte foto's van de wandelaars.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *