Turners Ameland leveren turntopprestatie

SURHUISTERVEEN – Afgelopen zaterdag leverden de turners onder begeleiding van Martine Kienstra een topprestatie. De club van 25 meisjes en één jongen schreef Amelander geschiedenis. Ze zijn nog maar een jaar serieus met hun sport bezig en sleepten toch in Surhuisterveen bij hun eerste wedstrijddag vijf medailles in de wacht. Juf Martine is trots als een pauw. De club nam een gouden, drie zilveren en een bronzen medaille mee naar Ameland. Juliëtte Tuil haalde het eerste Amelander Goud tijdens een officiële KNGU wedstrijd.

Het spandoek dat een van de ouders had laten maken zal ongetwijfeld geholpen hebben bij het leveren van deze topprestatie en de aanmoedigingen van Herre Zonderland, oud topturner en broer van Olympisch turnkampioen Epke, zullen vast en zeker ook hebben bijgedragen.

De prijswinnaars zijn:

Demi Teuben, 2e prijs bij de jeugd

Jildo Landman, 2e prijs meisjes 8 jr.

Gosse Visser, 2e prijs jongens pupil 1

Juliëtte Tuil, 1e prijs meisjes 6-7 jr.

Irene de Jong, 3e prijs meisjes pupil 1

>>> lees hier over Epke Zonderland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *