Turn- Gymsport Dokkum geeft Tuinvoorstelling

BUREN – Turn- Gymsport Dokkum voert op zondag 27 juni een Tuinvoorstelling op in Hollum in de tuin van De Stelp, in Ballum op de brink bij Nobel, in Nes op het veld voor Hubo en in Buren op Klein Vaarwater. De voorstelling heet ‘Lief Dagboek’ en vertelt vol gymnastische en acrobatische toeren fragmenten uit een dagboek. Het is niet toevallig dat de vereniging uit Dokkum naar Ameland komt om haar voorstelling te laten zien. Twee van haar leden komen van het eiland. Eva Kienstra en Britt Metz zijn lid van Turn- en Gymsport Dokkum en trainen aan de overzijde van de Waddenzee.

Twee seizoenen moest de club trainingen en wedstrijden missen. Het bracht de trainers op het idee een voorstelling te maken. Dat werd 'Lief Dagboek'. Meer dan 70 acro meiden in de leeftijd van 5 tot 26 jaar doen eraan mee. Britt en Eva worden zelfs de lucht in getild. Het is een demonstratie van hun kunnen verpakt in een verhaal.

De voorstelling is al enkele keren opgevoerd voor ouderen in woonzorgcentra in en om Dokkum. De ouderen konden vanaf hun balkon of vanuit de tuin de voorstelling volgen en maakten via ‘Lief Dagboek’ een reis door de tijd; van Dorus met zijn onvergetelijke ‘Twee Motten’, via de eerste stap op de maan, de kroning van Beatrix tot aan het versoepelen van de coronamaatregelen van nu.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *