Tuinvlindertelling op 1 en 2 augustus

WAGENINGEN – Om erachter te komen hoe het met de vlinders in de tuin gaat, houdt De Vlinderstichting op 1 en 2 augustus weer de jaarlijkse tuinvlindertelling. Lodewijk Hoekstra, de beroemde tuinman die ambassadeur is van De Vlinderstichting, opent de telling vrijdag 31 juli om 11.00 uur in een vlindertuin in Wijchen. Dankzij de tellingen krijgt De Vlinderstichting een goed beeld van de natuur instad en dorp. Ontdek wat er allemaal rondvliegt in je tuin en doe mee!

Meedoen

Iedereen kan meedoen aan de tuinvlindertelling, of je tuin nu groot of klein is. Het tellen hoeft niet meer dan een kwartier in beslag te nemen. Waarnemingen doorgeven kan via www.vlindermee.nl of www.tuintelling.nl. Of download de gratis app ‘Vlindermee’. Daarmee kun je via je telefoon of tablet direct al je waarnemingen doorgeven.

Waarom vlinders tellen?

Iedereen ziet wel eens vlinders in de tuin. Maar waarom zou je ze tellen? Door de vlinders in je tuin te tellen, kan je meten hoe het met de natuur in je omgeving gaat. En die cijfers zijn belangrijk, want dagvlinders reageren snel op het milieu en klimaatverandering. De Vlinderstichting verzamelt al jarenlang gegevens over vlinders, zodat ze nog beter beschermd kunnen worden.

Maak van je tuin een vlinderparadijs!

Nog meer vlinders in de tuin? Met een paar simpele aanpassingen verander je de tuin in een waar vlinderparadijs. De Vlinderstichting maakte voor u een stappenplan. Ook goed voor bijen en andere insecten! http://www.vlinderstichting.nl/verwen-vlinders-in-uw-tuin.

⇒ lees hier meer over vlinders op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *