Trouwen op Ameland niet zo duur meer

BALLUM – Trouwen op Ameland wordt in het komende jaar goedkoper. De leges op Ameland waren aan de hoge kant, en om het eiland als trouwlocatie niet uit de markt te prijzen, besloot het college trouwen op de valreep van 2012 goedkoper te maken. Niet dat afgelopen jaar het aantal huwelijken door de hoge leges werd gehalveerd; dit jaar zijn op Ameland 15% meer huwelijken gesloten dan het jaar ervoor. Dit ondanks de in verhouding tot andere gemeenten, hogere tarieven. Het eiland blijft ongemeend populair als trouwlocatie. Trouwlustigen kunnen op het eiland kiezen uit 14 locaties: van monumentaal tot uiterst eenvoudig of onder toeziend oog van onze Koningin.

Maar wat kost zo'n huwelijksvoltrekking eigenlijk?

Tarieven 2013

Trouwen in het gemeentehuis kost op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag € 239,- (2012: € 389,60)

Op zaterdag is het iets duurder: € 499,- (2012: € 870,10)

Het tarief van een huwelijk of registratie van een partnerschap buiten het huis der gemeente, wordt vermeerderd met een toeslag voor een bijzondere huwelijkslocatie van € 195,- (2012: € 206,85)

>>> lees hier over Trouwen op Ameland en bekijk welke locaties Ameland te bieden heeft.

Faber BeheerJeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *