RSS
Zoeken

Trieste balans na stormdag Ameland

Geplaatst op: 29 oktober 2013 - Categorie: Wadden & Natuur

Iep in Johan Bakkerstraat Hollum - Foto Persbureau Ameland

HOLLUM – De zuidwester storm heeft flink huisgehouden op Ameland. Op alle Waddeneilanden is sprake van schade aan bomen en daken.

Oudste
De oudste boom van Hollum is bezweken. Hij staat voor het oudste huis van Ameland, het pand van Gerrit en Janna Borsch aan de Johan Bakkerstraat. Het uit de 16e eeuw daterende boerderijtje heeft zich kranig gehouden. De iep aan de overzijde kon de kracht van de wind niet aan. Hij spleet in tweeën en viel naar het noordoosten. Het oudste pand staat aan de westkant van de straat.

Historisch
Niet het huis met de mooie gevel, dat in Nes aan de Rixt van Doniastraat staat en dat ten prooi viel aan twee iepen, is het oudste huis van Ameland. Het pand van de chocolaterie is een oud huis en een historisch pand van het eiland, maar de titel 'oudste huis van Ameland' verdient het niet.

Treuren
Ameland treurt om zijn beeldbepalende iepen en prijst zich gelukkig dat de schade beperkt bleef tot materiële zaken.

>>> bekijk hier de foto's van Truus Kiewied

>>> lees hier over Storm en hoge golven op de Noordzee

Iep in Johan Bakkerstraat Hollum - Foto Persbureau AmelandFretpot, O.P.Lapstraat Hollum - Foto Persbureau AmelandOranjeweg Hollum - Foto Persbureau AmelandPizzeria Il Vulcano bij zonsopkomst: de iep staat aan de ketting - Foto Persbureau AmelandMiedenweg BurenReeweg Nes - Foto Henk BoorMarten Janszenstraat Nes - Foto Persbureau AmelandMarten Janszenstraat Nes - Foto Persbureau AmelandDe Herberg Nes - Foto Persbureau AmelandDe Herberg in Nes - Foto Persbureau AmelandReeweg - Foto Persbureau AmelandIep Reeweg-Heeckerenstraat - Foto Persbureau AmelandTorenshoogte - Foto Persbureau AmelandChocolaterieRixt van Doniastraat Nes - Fotyo Persbureau AmelandWesterlaan in Hollum - Foto Persbureau AmelandOosterlaan in Hollum - Foto Persbureau AmelandHeerenweg in Hollum - Foto Persbureau AmelandHeerenweg in Hollum - Foto Persbureau AmelandBurenlaan in Hollum - Foto Persbureau AmelandBallum, auto in de CamminghastraatBallum, Camminghastraat - Foto Persbureau AmelandBallum, CamminghstraatBallum, Camminghastraat - Foto Persbureau AmelandO.P.Lapstraat Hollum, alweer opgeruimdNiet al te bestOranjeweg Hollum - Foto Persbureau AmelandNog een keer: oudste boom en oudste huis - Foto Persbureau Ameland

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?