Trekkers Ameland ook op de rit

NES – Boeren van Ameland gaan vanmiddag met hun trekkers de weg op om steun te betuigen aan de boeren die in Den Haag zijn of onderweg zijn naar de stad. Ook zijn er boeren naar Bilthoven gegaan om actie te voeren bij het gebouw van de RIVM. Met hun acties protesteren ze tegen het Nederlandse stikstofbeleid. In Den Haag staan om kwart voor 11 de eerste tientallen trekkers op het Malieveld. 

Amelander trekkers

Vandaag zijn er twee trekkers van Ameland onderweg naar de acties op het vasteland, een naar Den Haag en een naar Leeuwarden.

Vanmiddag start de colonne om 15:00 uur op het Verdekspad bij Nes. Daarna wordt een rondrit over het eiland gemaakt. Om ongeveer 16:15 uur is het Amelander boerenprotest bij het pannenkoekhuis Onder de Vuurtoren.

De politie en de gemeente is ingelicht en legt de boeren geen strobreed in de weg. "We hebben volle medewerking," zegt Simon van Tuinen, een van de trekker rijders.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *