Trainingsweekend Ameland succes

HARKEMA – Ameland is een eiland waar om de haverklap trainingsweekenden worden gehouden. Voor voetballers, voor politie te paard, voor rugbyers en voor korfballers.

Korfbalteams van OKO (Opende Komt Op), Harkema en DTS (De Tûke Smieters uit Surhuizum) maakten van hun trainingsweekend op Ameland een groot succes. Het vond plaats in het weekend van 18 augustus, maar we willen u  het verslag niet onthouden.

Hier hun verslag:

“Met het begin van de korfbalcompetitie in zicht, vertrokken de selectieteams van OKO, Harkema en DTS gezamenlijk naar het tropische Ameland, voor een door hun trainers georganiseerd trainingsweekend.

Dat er getraind ging worden, werd op vrijdagmiddag meteen duidelijk. De overtocht naar Ameland zou niet per boot worden afgelegd, maar te voet, in de vorm van een wadlooptocht. Binnen enkele minuten waren de eerst nog witte schoenen (en kuiten) al niet meer wit. Tijdens de tocht werden het ploeteren door kniehoog slik en het waden door het nog hogere water afgewisseld met minder intensieve gedeelten over harde zandbanken. Toen na drie uur het strand van Ameland binnen handbereik was, kon iedereen terugkijken op een pittige, maar mooie en vermakelijke tocht.

Zaterdagochtend had elke vereniging een eigen programma. Waar de ene ploeg een wandeling over het strand ging maken, had de andere ploeg een relaxochtend of een pittige training. Voor het gezamenlijke middagprogramma moest iedereen echter fit zijn, want op het strand lagen de korven en lijnen voor een beachkorfbaltoernooi al klaar. In gemengde teams werd de strijd aangegaan, terwijl tussendoor ook nog een één-tegen-ééncompetitie werd afgewerkt. Het rulle zand en de tropische temperaturen zorgden voor een extra verzwaring van de inspanningen, maar de zee zorgde voor verkoeling en ontspanning.

Toen de uitslagen van alle wedstrijden bekend waren, kon er gedoucht worden. Hierna verzamelde iedereen zich op de accommodatie van DTS om te genieten van een welverdiende barbecue. Dat dit er na zo’n middag goed in ging, bleek uit de snelheid waarmee de schalen vlees aangesleept moesten worden. Ook toen het eten op was, bleef het nog lang gezellig op de kampeerboerderij en in de uitgaansgelegenheden van Nes.

De volgende dag vertrokken de verenigingen op eigen gelegenheid weer naar het vasteland, terugkijkend op een geslaagd trainingsweekend waarin naast de fysieke inspanningen ook veel ruimte was voor teamgevoel en gezelligheid.”  

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *