Olympische zeilers bij Tri-Ambla

NES – Tri-Ambla verwelkomt Olympische sporters. Olympische zeilers van de Delta Lloyd zeil-kernploeg bouwen de Tri-Ambla in hun voorbereidingen op het nieuwe zeilseizoen in. Lobke Berkhout, Pieter-Jan Postma, Annemieke Bes, Mijke Lievers, Renee Groeneveld, Marcelien Bos-De Koning en Janneke Hin komen op 15 september naar Ameland.

Behalve de zeilers treden toppers van de cross-triathlon aan voor het Open Amelands Kampioenschap (OAK). Het parcours is ook dit

jaar weer zwaar en de 1.5 km zwemmen in de Waddenzee, het 35 km biken en de 12 km cross-run door bos, duinen en over het strand zullen het uiterste van de atleten vergen.

Bij de heren zal kersverse Nederlands Kampioen Tim Dullaart het opnemen tegen onder meer  Rick Nijhoving, Bert Flier, Martijn Dekker en Jeroen van Dijke. Meervoudig winnaar van de Tri-Ambla, Rob Barel, zal proberen zijn VPVAzesdezege op Ameland te behalen en de Belg Paul Embrechts, die tijdens het open NK als eerste eindigde, is ook zeker een grote kanshebber voor de titel.

Bij de Dames staat het gehele podium van vorig jaar, Riika Vreeswijk-Kelja (Fin), Nederlands kampioene Judy van de Berg en Birgitte Schönherr-Hölscher (Dui) aan de start. De organisatie is erg blij dat meervoudig winnares Ingrid van Lubek op Ameland weer van de partij is op de individuele afstand en ook drievoudig Nederlands Kampioene halve triathlon Mirjam Weerd zal meestrijden om de ereplaatsen. Met 20 jaar is Jip Veelenturf, tweede bij de beloftes bij het afgelopen EK in Kijkduin, de jongste wedstrijdatlete.

Ook de deelnemers uit de regio mogen zeker niet worden onderschat en met name de kersverse Friese Kampioenen Olympic Distance Sylvia Brouwer, geboren en opgegroeid op Ameland, en Stefan van der Pal maken goede kansen om hoog in het klassement te eindigen.

De organisatie verwacht dat er ongeveer 150 atleten aan het OAK zullen deelnemen. Naast de wedstrijd staan er ook weer de recreatieve Tri-Ambla wedstrijd, met verschillende afstanden, de Unive Team Triathlon, waaraan maar liefst 9 teams van de Provincie Friesland zullen deelnemen, en de Tri-Ambla Junior voor de kinderen op het programma.

De Tri-Ambla begint om 10.00 uur in de jachthaven.

Linnenkast

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *