Tour of Hope op Ameland

NES – Op zaterdag 12 juni a.s. organiseert de Stichting Wheels for Health, voor de vijfde maal de Amelander Tour of Hope.

De Tour of Hope
Fietsen voor de strijd tegen kanker. Dat is heel kort gezegd de gedachte achter de Tour of Hope. De sponsortour wordt jaarlijks op de tweede zaterdag van juni gehouden. De Tour of Hope wordt door een aantal wielrenners in één dag gefietst, over een afstand van circa 350 kilometer. De Tour start zaterdag om 04.40 uur ‘s ochtends in het Duitse Burg Altendorf en eindigt dit keer bij Recreatiepark Boomhiemke in Hollum.

Naast één van de initiatiefnemers Holger Zepper wordt er bij deze 5e editie meegefietst door Michael Westerhaus en Markus Daniels. Robert van der Meulen uit Hollum fietst ook de gehele afstand. Vanaf de start tot aan het eerste rustpunt Ommen fietst bovendien Christophe Luthe mee. In Ommen voegen de Amelander wielrenners Peter Metz, Chris Brouwer en Arnold Kooiker zich bij het gezelschap. Alle renners laten zich per kilometer sponsoren door familieleden, vrienden, collega’s en bekenden.

KiKa: Kinderen Kankervrij
Ook dit jaar fietsen de wielrenners een bedrag bijeen voor KiKa: Kinderen Kankervrij. Deze organisatie zamelt geld in om verschillende onderzoekscentra versneld nieuwe therapieën beschikbaar te laten stellen voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker.

Aankomst op Ameland
De renners komen met de 17.30 uur-afvaart vanaf Holwerd naar Ameland. Vanaf de kop van de veerdam kan ieder die dat wil met de wielrenners meefietsen naar de finish bij Boomhiemke in Hollum. Het is de bedoeling dat alle deelnemers aan deze tocht zich ook door familieleden, vrienden of bekenden laten sponsoren. Naar verwachting zal het gehele gezelschap tussen 19.00 uur en 19.30 uur bij de finish zijn. Rondom hun aankomst zijn vanaf er diverse activiteiten op het plein bij het hoofdgebouw.

>>> bekijk hier de finish van 2009

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *