Karakter slaat slag

WARMOND – De vrouwen van roeivereniging Geen Zee te Hoog en de mannen van Claas Sipkes roeiden afgelopen weekend in Warmond de Kaagrace.


D
e Kaagrace geldt als dé race voor kromhoutwhalers, het type boot van Amelander Karakter. De Kagerplassen zijn namelijk thuishaven van de kromhoutwhalers Kaag1, Voorbijganger en Caatje van Warmond. Bijna alle kromhoutwhalers verschijnen hier aan de start.


“Direct na de start liggen we in derde positie,” schrijft Suzanne Rozema van Karakter. 
“Het 15 km lange traject over de Kagerplassen voert door de prachtige natuur van het Groene Hart tussen Leiden en Amsterdam. De route kent een noordelijke, een oostelijke en een zuidelijke lus en op ongeveer tweederde van de route passeren we (opnieuw) de start- en tevens finishlijn. Het is dan 12 uur en we gaan als een trein! Even voorbij de start/finishlijn ligt Haal an Antje – zij starten pas om 14 uur – en we horen onze mannen ons toejuichen- en schreeuwen. Het levert een adrenalinestoot op en we kunnen er weer even vol tegenaan!”

Karakter roeide de beste tijd van dit seizoen en de beste race van dit jaar. Rozema: “Het biedt nieuwe hoop voor het naseizoen en motivatie om er deze zomer volop tegenaan te gaan.“ Karakter werd zesde in het Algemeen Klassement, 4e in de Hoofdklasse en 2e in het Kromhout Whaler Klassement en kwam met een beker thuis.

© Persbureau Ameland 2010,
op dit artikel rust copyright

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *