Toppers op Ameland Adventurerun

NES – Bijna 3500 lopers starten op 11 december de zevende Advendurerun. “Hèt avontuurlijkste running event van Nederland,” meldt de organisatie.

De Adventurerun is een wedstrijd- en recreatieloop voor jong en oud, waarbij de deelnemers de winterse elementen zullen trotseren en de natuur van het Waddeneiland zullen ervaren.

De Ameland Adventurerun vindt dit jaar voor de 7e keer plaats en wordt georganiseerd door SV Friesland en Stichting Sportpromotie Ameland (SPA). Op het programma staan een halve marathon voor wedstrijdlopers en recreanten, een 10 en 5 km run voor recreatieve lopers en een Kidsrun over 1 of 2 km. Het parcours van de diverse afstanden is grotendeels onverhard en geaccidenteerd en is uitgezet in de afwisselende en uitdagende natuur van Ameland. Bos, duinen, kwelders en het onvoorspelbare strand zijn het decor van deze avontuurlijke loop. Start en finish zijn in het centrum van Nes waar het kerkplein zal worden omgetoverd tot een waar kerstplaatje. Lopers, toeschouwers en supporters kunnen op de kerstmarkt genieten van muziek, lekker eten, een glaasje glühwein of inkopen doen voor onder de kerstboom.

Voor de wedstrijd over 21,1 km hebben zich diverse toppers gemeld. Bij de dames staat Mariska Kramer-Postma aan de start, houdster van het parcoursrecord (1.19.16). Haar presteren zal mede afhangen van haar herstel van de marathon van Philadelphia van 21 november waar zij won in een geweldig persoonlijk- en Fries record van 2.38.55. Bij de heren staat Remon van Lunzen aan de start, meervoudig winnaar op Ameland en oud Nederlands Kampioen bij de masters op de marathon. Hij liep onlangs op buureiland Terschelling een geweldige tijd van 2.27.20 op de hele marathon. Remon zal zeker concurrentie krijgen van Erik Negerman die als winnaar van de halve marathon op Terschelling een snelle tijd van 1.10.19 noteerde. Oud winnaar op Ameland Saher Yousef zal deze toppers om 13.45 weg schieten.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *