Toeristische ondernemer investeert

LEEUWARDEN – Gisteren konden toeristische ondernemers een subsidieaanvraag indienen om hun bedrijf te verbeteren. In één dag kwamen er al meer aanvragen binnen dan het beschikbare budget van 1 miljoen euro toelaat.

De Friese ondernemers uit de toeristische sector dienden voor ruim 3,3 miljoen euro aan aanvragen in. Gedeputeerde Jannewietske de Vries is blij met de belangstelling. “Het is goed voor Fryslân dat ondernemers zo actief zijn. Zij durven te investeren in economisch mindere tijden. Daar profiteert de hele provincie van. Helaas kunnen we niet iedereen bedienen”.

De subsidie komt uit de Stimuleringsregeling toerisme natuurlijk Fryslân (Stinaf). Er is dit jaar een bedrag van 1.034.900,- euro beschikbaar. Het SNN zal nu via loting subsidies toewijzen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *