Toerisme moet in regeerakkoord 

LEEUWARDEN – Vijftien toeristische organisaties, de zogenoemde destinatie-managementorganisaties (DMO’s), bieden informateur Herman Tjeenk Willink vandaag gezamenlijk een actieplan aan. Merk Fryslân is één van de ondertekenende partners. Door dit samen te doen pleiten we voor een landelijk toerismeplan dat moet bijdragen aan de wederopbouw van de Nederlandse economie en een toekomstbestendige toeristische sector. Daar Merk Fryslân en de andere DMO's vinden dat dit onderdeel van het regeerakkoord moet zijn, hebben ze alvast een concept paragraaf toerisme opgesteld.

In Fryslân heeft Merk Fryslân voor de periode 2020-2028 een goed beleidsplan om de sector als vliegwiel voor economie en leefbaarheid te laten functioneren. "We zijn heel blij met deze aanpak," zegt Maureen Evbota van Merk Fryslân namens de samenwerkende DMO's. "In het landelijk beleid speelt toerisme helaas nog amper een rol. Daarom willen we met deze brief aan de informateur de gastvrijheidseconomie onder de aandacht brengen."

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *