Toekomst Kunstmaand onzeker

NES- Zaterdag  4 november is de tiende Kunstmaand Ameland met de titel ‘Weerzien’ geopend. De openingsceremonie verliep teleurstellend voor de kunstmaand organisatie. In stilte had deze gehoopt op een subsidie toezegging door de provincie.
Pieter Smit, voorzitter van het kunstmaand comité, stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. Er was geen gedeputeerde met een gevulde buidel en een opbeurend woord naar de openingsceremonie gekomen.
De Kunstmaand is volgend jaar nog gewaarborgd, zegt Smit. Landal GreenParks is de hoofdsponsor. De NAM heeft een toezegging gedaan voor drie opeenvolgende jaren sponsoring van 25.000 per jaar. Volgend jaar is het derde jaar en daarna is de bijdrage onzeker.
Op 30 locaties over het eiland verspreid exposeren 80 kunstenaars hun werk dat varieert van schilderijen tot beelden, keramiek, foto’s en een installatie in de duinen. De kunstenaars komen behalve uit Nederland uit Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Wit Rusland en Zweden. Kunstmaand Ameland duurt tot en met 26 november.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *