Tijd voor de kerstboom

HOLLUM – Het is weer tijd voor de kerstboom. De sparren, met of zonder kluit, worden al een paar dagen te koop aangeboden bij de bekende verkooppunten op het eiland. Met elke kerstboom verhuist van alles mee naar binnen, zonder dat we ons dat realiseren. Is dat erg? Welnee! Geen paniek. Die kruipertjes horen er helemaal bij.

"De kerstboom die wij voor de kerstdagen in huis halen en behangen met allerlei versierselen, draagt niet alleen ballen, slingers en lichtjes. In de boom zelf krioelt het van het leven die ongevraagd en onbedoeld mee in huis komen. De duizenden beestjes dragen we zelf met de boom het huis binnen. Gelukkig merken we er weinig van en dat is maar goed ook. De vele beestjes zijn niet om van in paniek te raken. Het zijn kleine diertjes, vaak minuscuul, met mooie namen. Ze belanden met vele tegelijk in de stofzuigerzak of na kerst met boom en al weer buiten."

→ lees hier over Kerstboom met ballen en duizenden beestjes

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *