Tiende Rondje Ameland

HOLLUM – Met een afstand van 49,3 kilometer wandelen 17 juni 250 deelnemers het tiende Rondje Ameland. Het startschot valt om 5.00 uur bij Ons Hol in Hollum. Het is een tocht die langs de vuurtoren voert en via het strand naar de wandkant gaat. Op het Oerd steken de lopers over naar de Noordzeekant en via het strand gaat rondje terug naar Hollum om op het Zwaneplein de cirkel rond te hebben.
Piet Ney liep het rondje al een aantal jaren. Alleen of met een aantal van zijn badgasten. Tien jaar geleden vertelde Piet aan de bar van de toenmalige “De Commandeur” over zijn plan om rond het eiland te lopen. Een aantal stamgasten sprak af met hem mee te gaan en zo was Rondje Ameland geboren.
In de loop der jaren werd het animo om mee te doen aan deze monstertocht steeds groter. Na de editie van 2003 besloten Piet Ney, Geert de Jong, Richard Brink en Edwin Drost om er een officieel evenement van te maken. Stichting Rondje Ameland werd opgericht.
In 2005 verschenen 217 deelnemers aan de start en voor 2006 is het maximale aantal deelnemers vastgesteld op 250. De organisatie wil het Rondje Ameland klein houden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *