Tien jaar Werelderfgoed Waddenzee

WADDENZEE – In 2019 is het 10 jaar geleden dat de Waddenzee werd aangewezen als Werelderfgoed, een prachtige erkenning voor een uniek getijdengebied. Om dat te vieren en om aandacht te vragen voor dit werelderfgoed wordt er door de drie landen een fietstocht langs de Waddenzee georganiseerd. Zowel vanuit het westen als vanuit het noorden fietst een groep mensen naar Wilhelmshaven, waar op 30 juni het slotfeest wordt gevierd. Tegelijkertijd viert Nederland de Dag van het Wad. Onderweg wordt er op locatie aandacht gevraagd voor het jubileum alsook de kansen en de bedreigingen voor het Werelderfgoed. 

Thema van de fietstocht is "One Wadden Sea – Two wheels – Three countries". In Nederland begint de fietstocht op 19 juni op Vlieland en gaat via Texel, Den Helder, Den Oever, Harlingen, Holwerd, Lauwersoog, Pieterburen, Delfzijl naar Nieuw Statenzijl. Daar gaat op 26 juni de reis verder langs de Duitse kust, de finish is op 30 juni in Wilhelmshaven.

lees hier meer over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee

lees hier meer over Werelderfgoed in Nederland

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *