Tien jaar Rondje Ameland

In 49,3 kilometer het eiland rond
Op 17 juni 2006 klonk om 5.00 uur de startsirene. José kanger, Anja de Boer en Marcella Wijnberg lopen na drie kwartier in een groep van 254 deelnemers ter hoogte van het paardengraf.
Bij de pier komen de lopers de eerste verzorgingspost tegen. Koffie, thee en water staat klaar. Iedereen krijgt een lunchpakketje mee met broodjes, vruchtensap, water, druivensuiker en een rolletje drop.
De wandelaars lopen ten oosten van Buren, op weg naar de Kooi. De meest oostelijke stempelpost staat op bijna de helft van de route. Volgens het Rondje Ameland routebordje is het nog 29,1 kilometer te gaan.
De weg van oost naar west loopt via het strand. De grote buizen van de zandsuppletie vormen een obstakel waardoor een deel van de tocht door het rulle zand geploegd moet worden.
Op het Zwaneplein worden de wandelaars verwelkomd met muziek, gejuich en bloemen. Op tien na hebben alle wandelaars de tocht volbracht. De deelnemers ontvangen een medaille en een gegraveerd glas: Tien jaar Rondje Ameland.
In 2007 is Rondje Ameland op 9 juni.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *