Thuis heb ik nog een ansichtkaart – strandpaviljoen

APPINGEDAM – Thuis heb ik nog een ansichtkaart, zegt Jan Blaak uit Appingedam, waarop een kerk, een kar met paard, een slagerij J. van der Ven. Een kroeg, een juffrouw op de fiets, het zegt u hoogstwaarschijnlijk niets, maar het is waar ik geboren ben, zong Wim Zonneveld. Blaak is niet op Ameland geboren, maar hij is Amelandliefhebber en een verzamelaar van ansichtkaarten en foto’s van oud-Ameland. Hij put uit zijn collectie.

Foto 67 Een strandpaviljoen. Jan Blaak wil graag weten of er iemand is die weet waar dit paviljoen heeft gestaan.

De reacties:

1. bij Hollum, bekeken vanaf de NAM-weg, in de periode van Tonny Iliohan. Tonny had zo'n citroën-busje

2. het is niet op Ameland, maar op Terschelling of een ander eiland

3. dit moet bij Hollum gestaan hebben


 

Foto 68. Jan Blaak heeft weer een nieuwe foto voor ons. Hij wil graag weten waar het gebouw op foto 68, Saloon Katja, heeft gestaan. Was dit Oranjeweg of Yme Duneweg? En wie weet nog anekdotes?

>>> kijk voor meer prentbriefkaarten in het Dossier Prentbriefkaarten Ameland, te vinden in de blauwe balk op de Thuus pagina.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *