Thuis heb ik nog een ansichtkaart – 85

APPINGEDAM – Thuis heb ik nog een ansichtkaart, zegt Jan Blaak uit Appingedam, waarop een kerk, een kar met paard, een slagerij J. van der Ven. Een kroeg, een juffrouw op de fiets, het zegt u hoogstwaarschijnlijk niets, maar het is waar ik geboren ben, zong Wim Zonneveld. Blaak is niet op Ameland geboren, maar hij is Amelandliefhebber en een verzamelaar van ansichtkaarten en foto’s van oud-Ameland. Hij put uit zijn collectie.

Foto 85: Verzamelaar Jan Blaak vermoed dat de kinderen hier het 25 jarig Bevrijdingsfeest voieren in 1970. De kinderen van toen zijn nu volwassen. Eie staan er op de foto, wil Blaak weten.

Reacties kunt u sturen naar info@persbureau-ameland.nl

Foto 86: Blaak vermoedt dat dit de Kardinaal de Jongweg is. Wie staan er op deze foto

Reacties kunt u sturen naar info@persbureau-ameland.nl

Reactie Foto 85: Jan Brouwer meldt: "Diegene op het fietsje met het oranje papier ben ikzelf. Jan Brouwer, zoon van Anton en Annie Brouwer, geboren 01-08-1961. Diegene op het blauwe fietsje is Johan Oud 29-08-1961. Rooie fietsje is denk ik Johan Metz. 02-02-1961. Witte fietsje is denk ik Willem Molenaar maar weet ik niet zeker, is ook niet goed zichtbaar."

Reactie Foto 86: Aukje de Boer: "Het zijn mijn ouders, grootouders en jongste broer en achteraan  Ale Hesselink, een oom van mij."

De foto is niet op Ameland maar in Burgum gemaakt. Aukje de Boer nam de foto zelf als 9-jarig meisje.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *