Thuis heb ik nog een ansichtkaart – 61

APPINGEDAM – Thuis heb ik nog een ansichtkaart, zegt Jan Blaak uit Appingedam, waarop een kerk, een kar met paard, een slagerij J. van der Ven. Een kroeg, een juffrouw op de fiets, het zegt u hoogstwaarschijnlijk niets, maar het is waar ik geboren ben, zong Wim Zonneveld. Blaak is niet op Ameland geboren, maar hij is Amelandliefhebber en een verzamelaar van ansichtkaarten en foto’s van oud-Ameland. Hij put uit zijn collectie.

Foto 61 “Er zijn weinig foto's gemaakt van de jacht op Ameland," schrijft Blaak. "Toch is er hier een die een hert geschoten heeft en deze trots aan zijn echtgenote en zoon laat zien. We zien Toon Brouwer uit Buren. Wanneer deze foto gemaakt is is niet bekend. Misschien weet een van de kijkers dat?”

>>> reacties kunt u sturen naar Jan Blaak

Klik op de foto voor een vergroting.

>>> kijk voor meer prentbriefkaarten in het Dossier Prentbriefkaarten Ameland, te vinden in de blauwe balk op de Thuus pagina.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *