Thuis heb ik nog een ansichtkaart – 60

APPINGEDAM – Thuis heb ik nog een ansichtkaart, zegt Jan Blaak uit Appingedam, waarop een kerk, een kar met paard, een slagerij J. van der Ven. Een kroeg, een juffrouw op de fiets, het zegt u hoogstwaarschijnlijk niets, maar het is waar ik geboren ben, zong Wim Zonneveld. Blaak is niet op Ameland geboren, maar hij is Amelandliefhebber en een verzamelaar van ansichtkaarten en foto’s van oud-Ameland. Hij put uit zijn collectie.

Foto 60  “Hoewel misschien wel bekend, kan ik het toch niet laten deze foto opnieuw te laten zien," zegt Jan Blaak. "Een prachtige opname van de oude pier met hoog water. Onder aan de dijk zien we de bussen reeds klaar staan om de vakantiegangers naar hun bestemming te brengen. Komen ze met natte voeten aan bij de bus???

Deze foto is van ongeveer 1955. Heeft u ervaring met dergelijke situaties, laat ons dat weten.  Ook dergelijke foto's zijn van harte welkom.”

>>>mail uw reacties naar Jan Blaak

Klik op de foto voor een vergroting.

>>> kijk voor meer prentbriefkaarten in het Dossier Prentbriefkaarten Ameland, te vinden in de blauwe balk op de Thuus pagina.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *