Thorbecke Academie opent crisissimulatieruimte

LEEUWARDEN – Aanstaande vrijdag 18 februari opent de Thorbecke Academie samen met Veiligheidsregio Fryslân de spiksplinternieuwe en gedeelde crisissimulatieruimte aan de Rengerslaan 1 in Leeuwarden. Studenten kunnen in deze ruimte realistisch oefenen en trainen in het nemen van besluiten onder druk tijdens complexe crisissituaties. De crisissimulatieruimte is in nauwe samenwerking met Veiligheidsregio Fryslân ontwikkeld. 

Primeur

De opleiding Integrale Veiligheidskunde van de Thorbecke Academie heeft met deze professionele crisissimulatieruimte de primeur in Nederland. De ruimte is bovendien uniek omdat de gehele opstelling, met alle apparatuur erin, volledig mobiel is. Dat betekent dat de crisissimulatieruimte niet alleen door studenten kan worden gebruikt, maar dat Veiligheidsregio Fryslân de ruimte ook kan inzetten tijdens oefeningen én als alternatieve crisisruimte bij een echte crisis. Binnen mum van tijd en dichtbij een crisis of rampgebied kan een compleet werkend crisismanagementcentrum worden opgebouwd.

Directeur Veiligheidsregio Fryslân, Wim Kleinhuis: "We zijn trots op het resultaat van een mooie samenwerking tussen de praktijk en het onderwijs op het gebied van integrale veiligheid. De praktijk leert van het onderwijs en het onderwijs brengt op deze manier de praktijk in de opleiding. Dit is een unieke samenwerking; voor zover ik weet gebeurt dit nergens anders in ons land."

Simuleren is samen leren

"Simuleren is samen leren!", aldus een docent Integrale Veiligheidskunde. "We zijn als academie enorm blij dat we deze ruimte samen met de Veiligheidsregio hebben kunnen creëren voor onze studenten. Het geeft uitdrukking aan onze nauwe samenwerking met en betrokkenheid van het werkveld. We kunnen onze studenten hiermee een nog realistischer (praktijk)ervaring bieden."

Bron Thorbecke Academie

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *