Theaterspektakel in de kerk

HOLLUM – Paardenkracht Mannenmoed is terug. Het theaterspektakel, dat ook wel werd aangeduid met het begrip ‘collagetheater’, werd in 2011 voor het eerst gespeeld en is op 24, 25 en 27 oktober opnieuw te zien in Hollum. Met nieuwe energie en gebruikmakend van de nieuwste technieken trekt het Interkerkelijk Zangkoor Ameland onder leiding van dirigent Rodney Hol er de kerk weer mee vol.

De koorleden hebben een grote rol in het stuk en ze worden bijgestaan door muzikanten, de dorpsgids, de journalist, voerlui en walbaas van de paardenreddingboot, roeisters van Karakter, kinderen en dorpsgenoten en de vrouw die geboren werd op de dag dat de paarden van de paardenreddingboot verdronken.

De voorstelling gaat over de reddingboot, over het leven met de zee en de moed van de mannen die proberen schipbreukelingen te redden. Paardenkracht Mannenmoed maakt gebruik van een scala aan technieken: licht, geluid, projecties, vertellingen, zang, muziek, demonstraties en rondleidingen tussen de kerkmuren. Plaats van handeling is de hervormde kerk in Hollum en het hele schip wordt gebruikt: het koor, het middenschip, de kansel, de banken, de muren, alles wordt ingeschakeld om de voorstelling tot leven te brengen. De voorstelling staat inclusief pauze ongeveer twee uur borg voor een indrukwekkend verhaal vol theatrale vondsten, geintjes en muzikaliteit.

De website is te vinden via www.paardenkrachtmannenmoed.nl

  • 24, 25, 27 oktober 2018
  • Hervormde kerk in Hollum
  • Het begint om 20.00 uur
  • Een kaartje kost € 15,–
  • Kaartverkoop info@waddendijk.nl
  • Tickets zijn ook te koop bij DIO De Markthal te Hollum en Primera te Buren.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *