Theater Sameland in reprise en Wereldleiers in de zandbak

HOLLUM – Theater Sameland speelde in april en mei van dit jaar enkele voorstellingen die zo goed werden ontvangen, dat de theatergroep in de reprise gaat.

De bierbrouwerij is op 10 en 11 juli nog driemaal het toneel van de muzikale theatervoorstelling, waarin wordt aangetoond dat "niets onmogelijk" is. Op 6 juli is er een ludieke kaartverkoop van 16.00 tot 18.00 uur vanuit het Plantsoentje in Hollum en de Afslag in Nes.

Ameland Theaterland

Theater Sameland is een van twee twee nieuwe theatergezelschappen op Ameland. 

Komende vrijdag, zaterdag en zondag laat Noort Oost Producties uit Hollum zijn eerste productie zien: 'Wereldleiers'. Die wordt gespeeld in De Zwaan, waar de biljartzaal is omgetoverd tot een theatertje. 

Een wereldtop wordt omlijst met filmbeelden, muziek en een zandbak. Een zandbak? Ja, een zandbak speelt een kardinale rol in het stuk, waar wereldleiders op Ameland een wereldtop houden om de problemen – zo die er al zijn – het hoofd te bieden. In het afgelopen half jaar van de voorbereidingen en repetities heeft de actualiteit het stuk al een paar keer ingehaald. De laatste actuele gebeurtenis die in de top naar voren komt is de Brexit. 'Wereldleiers' is een wonderlijke mix van vooruitziende blik, praktische kijk en holle frasen. Met een verrassend slot, waarbij de wellness van SpAmeland ook een rol toebedeeld heeft gekregen.

Kaarten à € 7,50 kunnen worden besteld bij de spelers Tzeitl (Locher), Oedse (van der Laan), Selma (Dubbeld), Agnes (Burema), Peter van Noort), Jeanet (de Jong) en Dimphy (Timmers) en via de e-mail bij dimphy_peter@hotmail.com

Theaterdiner

Herberg De Zwaan biedt op vrijdag en zaterdag voorafgaand aan de voorstelling een theaterdiner aan voor € 27,50 en zondag na de middagvoorstelling voor diezelfde prijs. Het theaterdiner kan besteld worden bij de kaarten.

De voorstellingen zijn:

  • Vrijdag 1 juni om 20.30 uur
  • Zaterdag 2 juli om 20.30 uur
  • Zondag 3 juli om 15.30 uur
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *