The Mon Amour Band op Ameland

BUREN – The Mon Amour Band komt in 2015 weer naar Ameland. Op 21 februari speelt de band met Jack Veerman en Daniël Metz in De Boeg van Klein Vaarwater. Mon Amour heet nu officieel The Mon Amour Band en de Volendamse band met de Amelander accordeonist heeft een heel nieuw programma voorbereid voor een theatertour die al begonnen is en waar Ameland in februari van kan genieten.

De band waar Buremer Daniël Metz in speelt richt zich deze keer niet alleen op BZN – het begon allemaal als een Tribute to the BZN band  – maar op alle artiesten die Volendam afgelopen vijf decennia heeft voortgebracht. Het is 50 jaar geleden dat de Cats met Jukebox (bekijk het filmpje hieronder) hun eerste hit hadden en sindsdien volgden succesvolle zangers en bands. BZN, Nick & Simon, Jan Smit, Maribelle, 3J’s: met elkaar gaven ze geluid aan de Palingsound. Aan die muziek brengt The Mon Amour Band een ode.

De band met Linda Schilder, Peter de Haan, Nico Tol, Hans Keizer, Jan Sombroek, Jack Veerman en Daniël Metz is bezig met een theatertour waarvan de aftrap op 11 oktober in het hol van de leeuw was: in pop- en cultuurhuis PX in Volendam.

Voor de achterwand is een enorm doek gemaakt met daarop de haven van Volendam. De palingsound van alle Volendamse muziek van de laatste 50 jaar klinkt uit de boxen en op het decor worden clips geprojecteerd en zijn gesprekjes met de diverse Volendamse muzikanten te horen. Het is een brok muziekgeschiedenis in geluid en beeld, die een lust is voor oog en oor. The Mon Amour Band heeft zich anderhalf jaar voorbereid op een concertenreeks die klinkt als een klok. “Het sloeg 'niet normaal' aan,” vertelt Jack Veerman. Coryfeeën uit de Volendammer muziekgeschiedenis waren enthousiast en Veerman wist dat ze goed bezig waren. De theatertour loopt van september 2014 tot juni 2015 en dan spelen ze overal in het land in de theaters. Op Ameland wordt De Boeg daarvoor speciaal ingericht. “Er komt een vrachtwagen vol met spul om het te kunnen doen,“ zegt Daniël Metz. “Er moet nogal wat gebeuren om de band te kunnen laten spelen.

De bandleden Veerman en Metz vinden het een feest om in theaters te mogen spelen. Het publiek komt speciaal voor de band naar het theater, zit in lekkere stoelen en geniet. “Ze komen speciaal voor jou,” zegt Daniël Metz, die nog steeds de koning te rijk is met zijn plekje als accordeonist in de band van Veerman. Hij reist niet zo vaak meer als voorheen naar de oefenplek in Noord-Holland, want de techniek is hem behulpzaam. Met een kastje zo groot als een pak bakmeel heeft hij live contact met de andere bandleden en kunnen ze samenspelen alsof ze zich in dezelfde ruimte bevinden. Het scheelt hem heel veel reistijd en hij is toch deel van de band. Voor het band-gevoel gaat hij regelmatig toch even die kant op.

Klein Vaarwater biedt voor de gelegenheid een Mon Amour Arrangement aan met verblijf van 20 t/m 22 februari in een 4-persoons schakelbungalow, kaarten voor het concert, beddengoed, handdoeken en entree van het overdekte zwembad.

Kijk op www.kleinvaarwater-ameland.nl/nl/arrangementen-ameland/Mon-Amour-arrangement

⇒ lees hier hoe het met The Mon Amour Band begon

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *