Texelse Pieten zwart en groen

TEXEL – Texelse Zwarte Pieten worden dit jaar zwart én groen, de kleuren van de Texelse vlag. De discussie over de kleur van de figuur naast Sinterklaas is ook aan het Noord-Hollandse Waddeneiland niet voorbijgegaan. Die discussie zal ook Ameland aandoen, al lijkt het op dit moment nog rustig en eensgezind op dat front. De organisatoren van de Sinterklaasintocht weten dat de eerste graankorrel op het eerste veld van het schaakbord is gelegd, ook op het Amelander bord.

Als traditioneel zwart niet meer kan, hoe gaat de Piet er dan uitzien? Sommige Sinterklaasfeest organisatoren kiezen voor een roetveegpiet, een grijze Piet of een regenboog Piet, maar Texel werd geïnspireerd door de eigen vlag. Niet elke Texelaar vindt het een goed plan en een aantal hulp Pieten heeft al te kennen gegeven dit jaar voor het laatst mee te doen; ze weigeren half groen te gaan.

Ameland zou kunnen overwegen de eilander kleuren te verwerken in het gezicht van de Pieterbaas. Is hij dan nog onherkenbaar of schijnen de bekende gezichten door het geel en blauw heen, dat is de kardinale vraag. Photoshop laat zien hoe dat lijkt.

Sinterklaas neemt op Ameland vooralsnog zijn ouwe getrouwe traditionele Pieterbazen mee naar het eiland. Hij heeft nog een team op weten te trommelen.

lees hier over Sinterklaas en Zwarte Piet op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *