RSS
Zoeken

Texelse Pieten zwart en groen

Geplaatst op: 30 oktober 2020 - Categorie: Ameland & Eilanden

Piet in Amelander kleuren

TEXEL - Texelse Zwarte Pieten worden dit jaar zwart én groen, de kleuren van de Texelse vlag. De discussie over de kleur van de figuur naast Sinterklaas is ook aan het Noord-Hollandse Waddeneiland niet voorbijgegaan. Die discussie zal ook Ameland aandoen, al lijkt het op dit moment nog rustig en eensgezind op dat front. De organisatoren van de Sinterklaasintocht weten dat de eerste graankorrel op het eerste veld van het schaakbord is gelegd, ook op het Amelander bord.

Als traditioneel zwart niet meer kan, hoe gaat de Piet er dan uitzien? Sommige Sinterklaasfeest organisatoren kiezen voor een roetveegpiet, een grijze Piet of een regenboog Piet, maar Texel werd geïnspireerd door de eigen vlag. Niet elke Texelaar vindt het een goed plan en een aantal hulp Pieten heeft al te kennen gegeven dit jaar voor het laatst mee te doen; ze weigeren half groen te gaan.

Ameland zou kunnen overwegen de eilander kleuren te verwerken in het gezicht van de Pieterbaas. Is hij dan nog onherkenbaar of schijnen de bekende gezichten door het geel en blauw heen, dat is de kardinale vraag. Photoshop laat zien hoe dat lijkt.
Sinterklaas neemt op Ameland vooralsnog zijn ouwe getrouwe traditionele Pieterbazen mee naar het eiland. Hij heeft nog een team op weten te trommelen.

lees hier over Sinterklaas en Zwarte Piet op Ameland

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?