Terschelling jokkebrokt over reddingboot

HOLLUM – Terschelling maakt het wel heel erg bont als het om de paardenreddingboot gaat. Maakte Amelands buureiland enkele jaren geleden al mooie sier met een foto van de Amelander paardenreddingboot als ware het een van Terschelling om daarmee tot cultureel erfgoed van Nederland te worden uitgeroepen, nu zet het in nieuwsbrieven dat de Terschellinger reddingboot de enige in Europa is die met paarden naar zee wordt getrokken.

Sinds 2010 lanceert Terschelling een roeireddingboot met paarden. Met Friese paarden. Daarvoor was het zestig jaar geleden dat de Terschellingers de reddingboot met paarden naar het strand brachten. Voor de opnames van de film Sil de Strandjutter is de oude kennis nog eenmaal uit de kast gehaald om daarna bijna in de vergetelheid te verzinken.

Dat Terschelling de enige reddingboot is die met paarden gelanceerd wordt is een grove leugen. Op Ameland wordt sinds jaar en dag de paardenreddingboot naar het strand gebracht en niet met alleen maar Friezen maar met een mengelmoes van paarden, zoals het vroeger was. Tot 1988 voor het redden van schepen in nood en na die tijd als demonstraties. Ameland heeft de vaardigheid van het lanceren met paarden altijd bijgehouden en gebruikt.

Wie roept de Terschellingers wat deze geschiedvervalsing betreft tot de orde? Stichting Paardenreddingboot? VVV Ameland? Persbureau Ameland hoort graag hoe dit afloopt. 

klik op de foto en lees hieronder de nieuwsbrief met de vette leugen onderstreept

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *