Terrasverwarming past niet

BALLUM – Ameland profileert zich als duurzame gemeente en verwarmde terrassen passen daar niet bij. Raadslid Tonny Overdiep (PvdA) constateert de laatste tijd steeds meer terrasverwarming en hij vindt dat niet bij het duurzame imago passen. Wethouder Nico Oud is het met hem eens: “We moeten af van energieverslindende verwarming.” Oud vindt het onnodig dat mensen in december in een T-shirtje buiten kunnen zitten. Hij wil dat bereiken via overleg. Over een terrasverwarmingsverbod wil de wethouder niet spreken.

In 2002 is besloten dat de terrassen het hele jaren open mogen zijn en met het ingaan van het rookverbod hebben uitbaters creatieve oplossingen gezocht. Terrasverwarming met heaters en vuurtjes is een trend op Ameland. Oud bespreekt het onderwerp in het jaarlijkse overleg dat hij heeft met de ondernemers en hij gaat pleiten voor energiezuinigere alternatieven.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *