Terras Nobel weer in Terras Top 100

BALLUM – De Misset Terras Top-100 is bekendgemaakt en Nobel in Ballum staat er wederom in. Misset Horeca bezocht bijna 400 terrassen die door de eigenaars waren opgegeven voor de terras test. Een aantal geheime terrasbezoekers maakte een eerste schifting, daarna nam een vakjury poolshoogte. De definitieve lijst werd vastgesteld in een derde ronde. Het niveau van dit jaar was hoog, zegt Misset Horeca. In de top 100 scoren alle terrassen een 8,9 of hoger.

Het terras van Hotel Nobel deed vorig jaar voor het eerst mee en debuteerde toen op plaats 36 in de lijst. Dit jaar is Nobel geklommen naar positie 22. De jury prijst de gastvriendelijkheid van het personeel en waant zich in een oase in Ballum op Ameland op het fraaie terras. Hier weet men waar men mee bezig is, aldus de vakjury. 

14.000 stemmen Publieksprijs

Naast de Provinciewinnaars (Badmeester Keimpe in Balk voor de provincie Friesland) en de Parel (Jolanda Ott-Rauch van restaurant De Korte Duinen in Soest), werd ook De Publieksprijs uitgereikt. Een steeds populairder wordende prijs. De vraag is daarbij altijd: wie weet zijn achterban het best te mobiliseren. Dit jaar was dat Landgoed Het Rheins uit Enter. Van de ruim 14.000 uitgebrachte stemmen, ging zo’n 10 procent naar de Twentse onderneming.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *