Terras Nobel in Terras Top 100

BALLUM – De Misset Terras Top-100 is bekendgemaakt, op het terras van nummer 1 van 2015, Restaurant van Speijk in Egmond aan Zee. Dit jaar bezocht Misset Horeca ruim driehonderd terrassen die door de eigenaars waren opgegeven voor de beproeving. Een aantal 'mystery visitors' maakte een eerste schifting, daarna nam een vakjury poolshoogte. De definitieve lijst werd vastgesteld door een derde jury.

Het recent vernieuwde terras van Hotel Nobel deed dit jaar voor het eerst mee en debuteerde op plaats 36 in de lijst. De jury prijst de gastvriendelijkheid van het personeel en waant zich in een oase in Ballum op Ameland op het fraaie terras. Hier zit je met veel plezier, aldus de vakjury. 

Een van de belangrijkste elementen waar de jury dit jaar punten op uitdeelde, was de tijd die een bestelling nam om te arriveren. Waar de etablissementen in 2015 nog werden ingedeeld in 'bestelling binnen vijf minuten of niet', werden dit jaar verschillende categoriëen wat betreft de bestelduur ingevoerd. Hoe sneller het drankje kwam, hoe meer punten een tent scoorde. Daarnaast werd er goed gelet op gastvrijheid en oprechte vriendelijkheid, oogcontact met de gast speelde hierin een belangrijk element.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *