Telefooncellen Ameland verdwijnen

BALLUM – In de laatste tientallen jaren hebben er in de vier dorpen op Ameland, in verhouding tot in andere gemeenten, veel telefooncellen gestaan. Dit komt door de vele toeristen die we jaarlijks op het eiland ontvangen. Het gros van deze toeristen beschikt tegenwoordig over een mobiele telefoon, maar er waren ook altijd nog toeristen (voornamelijk Duitse jongeren) die gebruik maakten van de telefooncellen.

Vanwege de flinke afname van het gebruik van de telefooncellen, zouden in 2010 in eerste instantie alle telefooncellen op Ameland worden verwijderd. De telefooncellen waren niet rendabel. Omdat uit de belgegevens bleek dat vier telefooncellen nog wel relatief veel werden gebruikt, is uiteindelijk in 2010 in overleg met de gemeente besloten om deze vier telefooncellen toch nog als service aan onze gasten te laten staan.

Echter uit de recente belgegevens is gebleken, dat het gebruik van deze vier overgebleven telefooncellen de laatste jaren enorm is afgenomen. RBL Telecom, het bedrijf dat de telefooncellen de laatste jaren exploiteert, heeft daarom besloten om de telefooncellen binnenkort te verwijderen.

Bron: Gemeente Ameland

– nu staat alleen nog op Koudenburg bij Hollum een telefooncel die op munten werkt – 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *