Tegengas

HOLLUM – Protest tegen boren op Ameland uit zich in verschillende vormen.

De Nederlandse Aardolie Maatschappij wil op Ameland gaan boren in de Vleijen bij Nes en in de Ballumerbocht.

Op 18 en 25 mei hield de NAM twee informatie avonden. Wie de avond heeft gemist kan informatie opvragen bij Johan Spijkerman van de NAM.

Zijn e-mailadres is johan.spijkerman@shell.com

Zijn telefoonnummer is 0592-362460.

[Johan Spijkerman is tot 22 juni afwezig. Wie eerder een flyer wil hebben kan via het contactformulier van de NAM een verzoek indienen of bellen met

Hemmo Lamfers , tel nr 0592-362217 ]

>>>de NAM uitnodiging staat ook hier op de website

De Vereniging van Particuliere Verhuurders maakt zich grote zorgen om de plannen van de NAM en zet dat in haar Nieuwsbrief.

VPVA: “Tijdens deze avonden werd door de NAM duidelijk gesteld dat er overleg is geweest met de gemeente en dat volgens de NAM de gemeente haar voorkeur voor bepaalde boorlocaties al had uitgesproken. Hierbij wordt geheel voorbijgegaan aan de vraag of er überhaupt op Ameland wel geboord moet worden. We hebben hierover een brief geschreven naar het college en de raad en zijn blij met de snelle persoonlijke reacties van raadsleden en wethouder die aangeven dat ze onze bezorgdheid delen.

Als alle plannen doorgaan verandert Ameland jarenlang in een grote bouwput: dijkverzwaring, groot onderhoud aan de wegen, zandsuppleties op het strand en gasboringen door de NAM, bepaald niet bevorderend voor seizoenverlenging en zeker geen "Ameland gastvrij, actief en gezond", laat staan duurzaam en schoon. 

Het bestuur van de VPVA spreekt haar zorg uit over de voorgenomen plannen: "Ameland-booreiland" zal voor de natuur, bewoners en belangrijkste bron van inkomsten, toerisme, onherstelbare schade toebrengen. Ameland mag terecht trots zijn op de Quality Coast Award; wij zien echter niet hoe dit te combineren valt met boortorens, zwaar vrachtverkeer en opoffering van natuur- en recreatiegebieden.”

Gemeente Ameland houdt vooralsnog de kaken stijf op elkaar. De woordvoering ligt bij de NAM.

Niet alleen de VpvA staat op de achterste benen. De huidige “Ameland Booreiland-Nee” actie wordt actief gevoerd op Hyves en via de digitale wereld van Haglet. Het protest gaat via Blogs de wereld over.

>>> nog een Blog

>>> lees ook Nam wil op het eiland boren

>>> de website van de NAM staat onder de N van NAM op de Links pagina

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *