Teamleider en leden SIGMA-team gezocht

BALLUM – Gemeente Ameland zoekt een teamleider en leden SIGMA-team. SIGMA is een Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie, een groep vrijwillige hulpverleners die kan worden ingezet als de reguliere en spoedeisende medische hulpverlening bij bijvoorbeeld een ramp of groot ongeval niet toereikend is.

Het SIGMA-team ondersteunt het ambulanceteam logistiek en medisch. Het doel is het redden van levens in een rampgebied door slachtoffers zo veel mogelijk stabiel te maken voordat ze per ambulance vervoerd kunnen worden naar een traumacentrum of de Spoedeisende Eerste Hulp (SEH) van een gewoon ziekenhuis. Door wijzigingen binnen het bestaande SIGMA-team is de gemeente Ameland op zoek naar enthousiaste kandidaten/vrijwilligers voor de volgende functies:

  • Teamleider SIGMA team (M/V)
  • Leden SIGMA team (M/V)

Functie-eisen voor leden

  • Bij voorkeur in het bezit van een EHBO-diploma;
  • De bereidheid om in het najaar van 2017 te starten met een opleiding;
  • Beschikbaar voor de tweewekelijkse oefenavonden in Nes op Ameland;

Aanvullende functie-eisen voor de teamleider

  • Voor de teamleidersfunctie zoeken wij iemand met leidinggevende kwaliteiten;
  • Beschikt overcommunicatieve vaardigheden;
  • De teamleider fungeert als aanspreekpunt vanuit de diverse organisaties (gemeente Ameland, Veiligheidsregio Fryslân, RAV)

Vrijwilligers bij het SIGMA-team ontvangen per jaar een vaste vergoeding en een vergoeding per uur voor oefeningen, cursussen en hulpverlening. Heeft u interesse? Stuur dan uw sollicitatie (brief + CV) aan het directieteam van de gemeente Ameland via solliciteren@ameland.nl De sollicitatietermijn sluit op 30 april 2017.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *