Tatum zwemt weer in Waddenzee

HOLLUM – Zes zeehonden van bijna een jaar oud zijn vrijgelaten op het Zuidwest van Ameland. De jonge dieren waren op Terschelling en Vlieland gevonden en waren zwak en ziek. Ze hadden vooral last van longworm. In de Zeehondencrèche Lenie ’t Hart in Pieterburen zijn ze verzorgd en aangesterkt.

Op donderdag 14 mei mochten Elise, Lars, Tatum, Timmy, Toby en Mookee weer vrij zwemmen in de Waddenzee. Kinderen van de eerste twee groepen van de Kardinaal de Jong school in Nes en peuters van peuterspeelzaal in Hollum waren uitgenodigd dit feest mee te maken.

Tatum Theunissen (4) uit Zaltbommel was er ook bij. Zij was speciaal voor de vrijlating naar Ameland gereisd. Familie Theunissen heeft het zeehondje geadopteerd en Tatum mocht haar naamgenoot vrijlaten.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *